Heerlens stadsdichter Harrie Sevriens ongeneeslijk ziek

Harrie Sevriens en het Heerlense Pancratiusplein in 1995 © Foto's: Harrie Sevriens (Facebook) en Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed
De Heerlense stadsdichter Harrie Sevriens is ongeneeslijk ziek.
De beroemde Heerlenaar heeft longkanker en kondigde zijn naderend einde zelf aan op Facebook.

"De prognose is dat ik er binnen afzienbare tijd niet meer ben," meldt de 60-jarige schrijver. "De precieze datum kan ik jullie niet geven, en vooralsnog voel ik me goed."
Twintig woorden
?Sevriens schreef meer dan honderd dichtbundels met de voor hem kenmerkende korte, spitse aforismen. Daarin had hij zelden meer dan twintig woorden nodig om zijn boodschap van levenslust gecombineerd met cynisme over te brengen.

Toegankelijk
Het werk van Sevriens is altijd toegankelijk, zowel letterlijk als figuurlijk. Behalve in bundels stond zijn werk ook op toiletmuren en verschenen zijn tekstjes in De Limburger/Limburgs Dagblad en bij L1 op televisie. Die toegankelijkheid geldt ook voor de dichter zelf, die een graag en vaak geziene gast is in de plaatselijke horeca.

Afscheid

Heerlenaren kunnen op vrijdag 27 oktober afscheid nemen van hun stadsdichter. In het Cultuurhuis wordt dan een manifestatie gehouden met muziek, dans en sprekers. En, zoals de dichter het zelf verwoordt, "...samen met mijn Heerlense maten en maatjes het leven vieren door samen het glas te heffen."

Ook worden dan twee boeken gepresenteerd: een bloemlezing uit Sevriens' werk, en een biografie van de eerste 28 jaren van Sevriens' leven.