Limburg investeert 100.000 euro in hiphop

© Hip Hub Hooray
De provincie Limburg investeert 100.000 euro in Hip Hub Hooray. Dat is een Euregionaal cultuurproject waarin hiphop centraal staat.
"Dansers, muzikanten, streetartists en beatmakers uit Nederland, Vlaanderen en Wallonië volgen er masterclasses en maken samen muziek", zegt initiatiefnemer Guido Wevers.

Ervaring

"Zo leren ze nieuwe dingen en leggen ze contacten over de grenzen heen. Veel jongeren willen muziek maken, maar hebben geen opnamefaciliteiten. Hier krijgen ze studio's, coaches en ervaren muzikanten ter beschikking."

Investering

Hip Hub Hooray krijgt subsidie van drie regio's: Limburg stak 100.000 euro in het project, Vlaanderen 200.000 euro en Wallonië 50.000 euro. "Een goede investering in de toekomst", zegt Wevers. "Hier worden belangrijke contacten gelegd over de grenzen heen. Het is een investering in de diepte van de hiphopcultuur. Het is voor het eerst dat dit gebeurt in onze regio."

Kunst

Sjoerd Habets uit Heerlen is een van de Limburgse deelnemers aan het project. "Hiphop is een hele creatieve subcultuur. We maken hier kunst en ik vind het goed dat er in kunst wordt geïnvesteerd."

Festival

Het project wordt op 29 september afgesloten met een festival in de voormalige Ambiorixkazerne in het Belgische Tongeren. Bekende hiphopartiesten treden er op en de deelnemers aan het project laten zien wat ze in de voorgaande weken hebben geleerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!