Zelfs voor donkere decembermaand bijzonder weinig zon

De kerstmarkt in Valkenburg, gebukt onder een grauwe wolkensluier © Erwin Minkenberg
Het is tot dusver deze maand erg somber. Volgens Meteo Limburg heeft de zon zich in de regio Vijlen-Vaals tot en met dinsdag de 19e slechts twee uurtjes laten zien.
Een schril contrast met de extreem zonnige decembermaanden van de afgelopen twee jaar, toen in Zuid-Limburg de zonneschijnduur over de hele maand circa 100 uur bedroeg. Normaal zijn voor december 45 zonuren.

Maastricht

In de regio Maastricht bedraagt de zonneschijnduur van 1 tot en met 19 december in totaal acht uur. Voor het laatst was het daar over deze periode vergelijkbaar somber in december 1993, de maand van de eerste grote Maasoverstroming rond kerst.
Donkere dagen, groene kerst
Ook de komende dagen kunnen we spreken van de donkere dagen voor de groene kerst. Het is tot en met de kerstdagen zachter dan normaal met middagtemperaturen tussen 8 en 10 graden en vorstvrije nachten. Het gaat tijdens de kerstdagen stevig waaien uit het zuidwesten, vooral op tweede kerstdag.

Kijk voor weerfoto's op L1.nl/weer

Kijk voor het uitgebreide weeroverzicht op 1limburg.nl/weer

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!