Waterschap investeert dertig miljoen in Zuid-Limburg

Waterschap Roer en Overmaas gaat dertig miljoen euro investeren in bescherming tegen wateroverlast. In Parkstad krijgen Voerendaal en Kerkrade hulp in de strijd tegen water.
In totaal heeft het waterschap veertig knelpunten in Zuid- en Midden-Limburg in kaart gebracht, van Eijsden tot en met Roermond.

Voorbereidende fase

Het plan bevindt zich momenteel in de voorbereidende fase, maar het is de bedoeling dat alle knelpunten over zes jaar beter beschermd zijn tegen wateroverlast.

Beschermingsniveau

Beek, Meerssen en Slenaken hebben recent nog te maken gehad met wateroverlast. Daarnaast zouden veel mensen zich nog niet prettig voelen bij het huidige beschermingsniveau. "Hoewel we momenteel grotendeels voldoen aan de normen, merken we dat veel inwoners het huidige beschermingsniveau te laag vinden", zegt waterschapsvoorzitter Jan Schrijen.

Norm wordt verhoogd

De norm die nu gehanteerd wordt is 1:25; eens in de 25 jaar kan er sprake zijn van wateroverlast. Het waterschap verhoogt die norm nu naar 1:100 in bebouwde gebieden.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!