Platform Minderheden: aanhouding bij moskee 'ongelukkig'

© Marcel Penders
Het Provinciaal Platform Minderheden in Limburg is niet blij dat afgelopen weekend een 18-jarige terrorismeverdachte juist bij de moskee in Venray werd aangehouden.
De jonge vrouw werd bij het verlaten van het gebedshuis door een arrestatieteam opgepakt.

Kinderen
Volgens Aissa Meziani, voorzitter van het Provinciaal Platform Minderheden, was dat niet nodig: "De plek van aanhouding is heel ongelukkig en heel jammer. Er is nu een link met de moskee, allerlei mensen hebben daar een gedachte bij. Kinderen hebben de aanhouding zien gebeuren, ook daarom vind ik de plek van de aanhouding heel ongelukkig".

Achtergrond

Volgens Meziani kende de moskee de achtergrond van de 18-jarige bekeerlinge niet. Er was volgens hem geen reden voor twijfels over haar: "Tot vorige week wist niemand wie dat meisje was. Ze gedroeg zich normaal en ze viel helemaal niet op".

Geschonden

De vrouw is vorig jaar onder voorwaarden vrijgelaten. Volgens het Openbaar Ministerie is de vrouw nu opnieuw aangehouden omdat ze de voorwaarden van haar vrijlating heeft geschonden.
De rechtbank buigt zich over de arrestatie van de 18-jarige en heeft de zaak in behandeling. Waarvan de vrouw precies verdacht wordt, is nog niet duidelijk.