Zwemmen in de ENCI-groeve wordt verboden

© Jean-Pierre Geusens
Het was een unieke plek om de verkoeling op te zoeken, maar het was van korte duur. Want zwemmen in de ENCI-groeve bij Maastricht, dat gaat niet meer gebeuren.
Natuurmonumenten heeft besloten om het gebied zo te herinrichten dat alleen kleinschalige recreatie mogelijk is. Een deel van het terrein is daarom de hele zomer gesloten. Dat meldt De Limburger.

Populair

Het natuurbad in de ENCI-groeve was een schot in de roos. Het bad ging in april open en had in een maand tijd al meer dan 50.000 bezoekers. De populariteit van het bad eiste zijn tol, want Natuurmonumenten kon de veiligheid van de badgasten niet meer garanderen. Daarom werd het bad begin juni gesloten.

Maatregelen

Natuurmonumenten laat aan de krant weten dat er maatregelen getroffen gaan worden om het natuurbad minder uitnodigend te maken. Zo zouden zij het bad kleiner kunnen maken en het waterpeil kunnen verlagen zodat het niet meer mogelijk is van de 8 meter hoge klif af te springen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!