Buizenbouwer Sif geeft winstwaarschuwing

Een medewerker van Sif aan het werk met een funderingsbuis voor windmolens op zee. © Sif Groep
De resultaten van Sif in Roermond in het derde kwartaal blijven achter bij de verwachtingen van het bedrijf.
De omzet na aftrek van belastingen, rente en afschrijvingen kwam in de eerste negen maanden van dit jaar uit op 45 miljoen.

Verdere tegenvaller

Dat is een daling van 18 procent vergeleken met dezelfde periode vorig jaar. De totale omzet steeg wel, met 6 procent naar 104 miljoen. Eerder stelde het bedrijf al de vooruitzichten naar beneden bij. In het kwartaalbericht last het weten ook deze bijgestelde verwachting niet te zullen halen.

Beleggers straffen Sif na tegenvallende cijfers

Rotterdam

De tegenvallende resultaten hebben te maken met de opstartkosten van de nieuwe vestiging op de tweede Maasvlakte in Rotterdam. Die zijn hoger dan verwacht. Door de nieuwe fabriek kan in de toekomst meer geproduceerd geproduceerd worden. De productiecapaciteit komt dan uit op 300 kiloton.

Orderboek

Het bedrijf verwacht dit jaar 220 kiloton te produceren in de vestigingen in Roermond en Rotterdam. Dat is 5 procent minder dan verwacht. Het orderboek voor 2018 is voor 122 kiloton gevuld. Voor 2019 zijn de orders opgelopen naar 60 kiloton.
Sif heeft het hoofdkantoor in Roermond en is genoteerd aan de Amsterdamse beurs. Het maakt funderingspalen voor windmolens op zee en olieplatformen. Het aandeel Sif ging hard onderuit op de beurs. Rond 10 uur vrijdagochtend stond de koers ruim 10 procent lager.