'Gennep volwaardige partner bij aanpak N271'

© Ed van Alem
De gemeente Gennep is een volwaardige partner bij de aanpak van de herinrichting van de N271. Dat is de provinciale weg langs Gennep en Heijen.
Het is zeker niet zo dat de provincie op eigen houtje bezig is, is de strekking van het antwoord van het provinciebestuur op vragen van de VVD. Die partij wilde weten of het bericht klopte dat Gennep is gepasseerd bij de gekozen aanpak.

Om de tafel

De provincie gaat de komende tijd met alle betrokken partijen om de tafel. Het gaat daarbij om de gemeente, transportbedrijven, de landbouw- en toeristische sector, dorpsraden en de hulpdiensten. Daartoe zijn er verschillende klankbordgroepen opgericht.
Een van de voorstellen voor de herinrichting van de N271 bij Gennep. © Illustratie: provincie Limburg

Cijferfetisjisme

De gemeente Gennep en een meerderheid van het Limburgs Parlement willen de weg bij herinrichting twee keer twee banen houden. Gedeputeerde Geurts neigde naar een twee keer enkelbaansweg met parallel daaraan een ventweg voor het landbouwverkeer. Daarbij baseerde hij zich op tellingen over het gebruik van de weg.
Maar de gedeputeerde zegt 'opgeschoven te zijn in de discussie'. Zonder zich nu vast te leggen op een oplossing verklaart hij dat de tellingen 'niet de bijbel zijn'. "Ik wil geen cijferfetisjisme", aldus Geurts.