Automobilist tevreden over Limburgse provinciale wegen

© Peter Beeker
Automobilisten blijken volgens een onderzoek behoorlijk tevreden over de Limburgse provinciale wegen.
Dat blijkt uit een onderzoek van verkeersplatform Wegbeheerders Ontmoeten Wegbeheerders in opdracht van gemeenten, provincies en Rijkswaterstaat.

Veiligheid
Daarvoor vulden in heel Nederland 4080 automobilisten een vragenlijst in, waarvan 318 in Limburg. Daarvan beleefde 76 procent de veiligheid op de Limburgse wegen als goed, het hoogste percentage van Nederland. Het landelijk gemiddelde is 69 procent. Ook de kwaliteit van het wegdek en de staat van het wegenonderhoud werd goed beoordeeld.

Wegwerkzaamheden

Bij wegwerkzaamheden is de tevredenheid onder de Limburgse weggebruikers beduidend lager. Elf procent van de automobilisten klaagt dan over de doorstroming van het verkeer. Volgens de provincie komt dat met name door het werk afgelopen jaren aan de A2-tunnel in Maastricht en aan de Buitenring Parkstad.

A2

Ook zijn weggebruikers niet tevreden over de doorstroming bij incidenten, als bijvoorbeeld de A2 dicht is door een ongeval en het verkeer moet uitwijken naar N-wegen. Dat komt volgens de provincie doordat het wegennet hier weinig ruimte geeft voor alternatieve routes.