1,5 miljoen voor techniekonderwijs op basisscholen

© iStock
Alle basisscholen in Limburg en Brabant krijgen van het ministerie van Onderwijs samen bijna 1,5 miljoen euro voor techniekonderwijs.
Met dit geld moeten schoolbesturen zorgen dat leerkrachten technisch bijgeschoold worden, dat er goede projecten worden ontwikkeld en dat scholen technieklessen elk jaar opnemen in het onderwijsprogramma.
Dit maakte de stichting Wetenschap, Techniek en Excellentie (WTE) donderdag bekend.

Kiezen voor techniek

Het Rijk, bedrijfsleven en onderwijs hebben twee jaar geleden het Nationaal Techniekpact 2020 gesloten. Deze partijen willen dat meer kinderen voor technische richtingen kiezen, om het tekort aan dit soort personeel in de toekomst te voorkomen. In 2020 moeten op alle basisscholen technieklessen heel gewoon zijn.

Provincie subsideert

Ook de provincie Limburg subsidieert regelmatig projecten, vanuit het Techniekplan Limburg. WTE regio Zuid ‘beheert’ het grote geldbedrag voor Limburg en Brabant. Hoe schoolbesturen wetenschaps- en technieklessen geven, mogen ze zelf bedenken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!