1Lunch: Op vakantie? Zet je kiekjes niet op social media

© iStock
* Nachtelijk dievenritje BMW eindigt in Gulpen* Luid en duidelijk signaal: LVO-baas moet weg* Chaos op A73: vier trucks op elkaar
Zo houd je inbrekers buiten de deur tijdens je vakantie
Binnenkort op vakantie? De zomervakantie is begonnen in Limburg. Voor veel mensen betekent dit koffers pakken en lekker op vakantie, maar hierdoor breekt ook meteen de periode aan waarin veel inbrekers toeslaan. "Inbrekers slaan vooral tijdens de zomervakantie en rond de kerstdagen toe. In de zomer zijn mensen vaak lang van huis, in de winter is het lang donker", zegt woordvoerder Hans André de la Porte van Vereniging Eigen Huis. Lees hier meer.
© Istock
Luid en duidelijk signaal: Postema moet weg
De Tweede Kamer heeft donderdagnacht nogmaals een luid en duidelijk signaal afgegeven: LVO-bestuursvoorzitter André Postema moet opstappen. Een motie die hierop aandringt werd aangenomen. Het is nog de vraag of hij zich hier iets van aantrekt, want de LVO-baas liet eerder al weten eerst het onderzoek naar het examendebacle bij VMBO Maastricht af te wachten. Lees hier meer.

Limburger begint horlogemerk: 'We verkopen nu in 70 landen'

Landgravenaar Sebastiaan Cortjaens begon vorig jaar samen met een vriend, Jules van Helvoort, zijn eigen horlogemerk. Dit bleek een schot in de roos: "Inmiddels verkopen we in 70 landen." Uiteraard hoort daar ook een vast verkooppunt in Limburg bij: een winkel in Heerlen. Lees hier meer.
Sebastiaan Cortjaens (links) met zijn zakenpartner Jules van Helvoort (rechts)
Chaos op A73: vier trucks op elkaar
Op de A73 bij Linne zijn vier vrachtwagens achter op elkaar geknald. Daarbij is niemand gewond geraakt. Wel is de chaos groot en zal de weg naar verwachting tot 12:30 uur afgesloten zijn. Lees hier meer.
Nachtelijk dievenritje BMW eindigt in Gulpen
Dieven hebben donderdagnacht een ritje gemaakt met een BMW en die vervolgens in Gulpen achtergelaten. De politie kreeg een melding dat het voertuig in Aken was gestolen. De bandieten zouden richting Nederland zijn gereden en daar werd de luxe auto dan ook teruggevonden. Lees hier meer.
© Facebook Politie Heuvelland
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!