Schietpartij op bijeenkomst met Geert Wilders in VS

Geert Wilders hield zondagavond een speech op de bijeenkomst. © EPA
Twee onbekenden hebben zondagavond (lokale tijd) het vuur geopend bij een bijeenkomst in Amerika waar Geert Wilders net een toespraak had gehouden.
De politicus uit Venlo had net het pand verlaten en is ongedeerd. De twee schutters kwamen aanrijden en schoten een politieagent neer die voor het gebouw stond. Andere agenten schoten de twee daarna dood.

Update 8:27 uur:
De agent die werd neergeschoten, is geraakt in zijn enkel. Hij heeft het ziekenhuis na een behandeling verlaten.

Profeet Mohammed
Er waren ongeveer 200 mensen bij de bijeenkomst in Garland, Texas, waar cartoons van de profeet Mohammed werden afgebeeld. Wilders hield er een toespraak en reikte er een prijs van 10 duizend dollar uit voor de beste prent.

Vrijheid van meningsuiting
Volgens Geert Wilders is de schietpartij een aanslag op de vrijheid van meningsuiting. In een sms aan de NOS liet hij weten: "Vreselijk, het komt wel dichtbij zo. Het enige gepaste antwoord is doorgaan. Maar makkelijk is het niet zo."
© EPA

Zwaar beveiligd

De autoriteiten in Garland hadden al de nodige voorzorgsmaatregelen getroffen. Het evenement was zwaar beveiligd, zoals ook te zien is op de foto die Geert Wilders na afloop op twitter zette.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!