CDA-statenlid Maud Hermans zegt politiek vaarwel

Het Limburgs Parlement. © 1Limburg
CDA-statenlid Maud Hermans uit Munstergeleen zegt de politiek vaarwel.
Ze heeft besloten niet op de CDA-lijst voor de gemeenteraadsverkiezingen van maart volgend jaar in Sittard-Geleen te gaan staan. Ook stelt zij zich niet meer herkiesbaar voor het Limburgs Parlement. Wel blijft ze deze periode - tot maart 2019 - gewoon statenlid. Hermans spreekt van een persoonlijke afweging.

Regime en keurslijf

Ze zegt steeds meer moeite te hebben met het strakke regime en keurslijf binnen de politiek, en dus ook binnen haar eigen partij. Dat heeft regelmatig tot botsingen geleid.

'Accu behoorlijk leeg'

In een verklaring stelt ze dat de "politieke omgeving weerbarstig is en als je dan een vreemde eend in de bijt bent, blijkt dat niet iedereen daar vrolijk van wordt. Het zorgt soms voor vervelende situaties en trekt met regelmaat je accu behoorlijk leeg".

Politieke systeem

Hermans zegt in een toelichting niet meer zo goed te passen in het politieke systeem. "Ik heb me afgevraagd of ik hier gelukkig van word en het antwoord was nee". Ze stelt dat dat ook met haar eigen ontwikkeling en karakter te maken heeft. Hermans is bezig aan haar eerste periode als statenlid.