OM eist vijf jaar tegen Maastrichtenaren voor afpersing

© ANP
Twee Maastrichtenaren moeten moeten als het aan het Openbaar Ministerie in Arnhem ligt vijf jaar de cel in voor afpersing.
Een 43-jarig Satudarah-lid wordt er net als een 52-jarige plaatsgenoot van verdacht een stel in het Gelderse Gendt te hebben afgeperst. Dat meldt Omroep Gelderland.
Satudarah
De twee slachtoffers runden daar een bedrijf, waar in 2013 vier in Satudarah-hesjes geklede mannen binnenkwamen en de twee ernstig bedreigde. Hij werd geslagen, kreeg een vuurwapen te zien en werd bedreigd met een moker. De twee kregen de opdracht om elke maand naar het Van der Valk-hotel in Eindhoven te gaan om daar afpersingsgeld af te staan. Dat bedrag liep op tot 65.000 euro.

Gevlucht
De officier van justitie eiste dat de twee Maastrichtenaren ook dat bedrag zouden terugbetalen. Van de twee verdachten was alleen de 43-jarige Maastrichtenaar aanwezig in de rechtszaal in Arnhem. Zijn medeverdachte zat ook vast, maar wist te ontsnappen. Die is geen Satudarah-lid, wel werd hij in 1989 al veroordeeld voor het medeplegen van een moord.
De uitspraak is over twee weken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!