Jarenlange gevangenisstraffen voor 'shishamoord'

© Politie / Etiënne Zegers
De mannen die verantwoordelijk zijn voor de dood van shishabaas Hafed Merkikou (29), gaan voor 14 tot 24 jaar de gevangenis in.
Schutter Dennis V. (41) en Karim S. (25) kregen met 24 jaar cel de zwaarste straffen; medeverdachte Carlo R. (30) gaat voor 14 jaar de gevangenis in.Carlo en Karim

Uit het dossier blijkt volgens de rechter dat Karim een woningoverval plande en daarvoor Carlo inschakelde, onder meer om een vluchtauto te regelen. Carlo was weer degene die Dennis bij het plan betrok. Tijdens de overval op de woning van Hafed Merkikou haalde diezelfde Dennis de trekker over, met fatale gevolgen.

Geen ongeluk

De rechter gelooft niet dat de dood van Merkikou een ongeluk was. Dat claimde Dennis wel. Hij zou zijn gestruikeld en tijdens die struikeling zou het geweer zijn afgegaan. Deze lezing komt, zo zegt de rechter, niet overeen met de schotwond en verklaringen van andere partijen.

Broer Sadok Merkikou krijgt een schadevergoeding van ruim 14.000 euro, een bedrag dat is opgebouwd uit een schokschadevergoeding en gemaakte kosten voor bijvoorbeeld de psycholoog.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!