3D-geprinte raceauto niet naar studentenrace

© Zuyd Hogeschool
Zuyd Hogeschool doet komend weekend niet mee aan de Formula Student race op het circuit van Silverstone.
Tientallen studenten hebben twee jaar lang aan een elektrische 3D geprinte racewagen gebouwd, maar de auto is niet op tijd af.

3D-print

De Formula Student is een race voor zelfgebouwde raceauto's door studententeams. Zuyd Hogeschool zou voor de eerste keer mee doen. De raceauto van Zuyd is bijzonder, omdat het de eerste is die met een 3D-printer is gemaakt.

Tijdgebrek

Het printen duurde uiteindelijk langer dan gedacht. Daardoor hebben de studenten geen tijd meer om de auto te testen. "De auto is voor 95 procent klaar", zegt student Nick van Zomeren. "Maar we hebben teveel problemen gehad en daardoor hebben we net te weinig tijd."

Hoogtepunt

De race op het circuit van Silverstone moest het hoogtepunt voor de studenten worden. Daar zouden ze als enige hogeschool strijden tegen verschillende Engelse, Duitse en Nederlandse teams.

Niet voor niks

Het werk is overigens niet voor niets geweest, want volgend jaar moet de auto wel aan de start staan van de Formula Student. "Een nieuwe groep studenten gaat volgend jaar verder met de ontwikkeling van de raceauto. Die gaan hem monteren en testen", aldus projectleider Rob van Loevezijn. "Daarnaast begint een nieuwe groep met de ontwikkeling voor de raceauto voor 2019."
De studenten krijgen bij de ontwikkeling van de auto ook hulp van een dertigtal Limburgse bedrijven.