Celstraf geëist tegen ‘lieve’ Monique uit Geleen

© Thinkstock
Het Openbaar Ministerie (OM) heeft achttien maanden celstraf, waarvan tien voorwaardelijk, geëist tegen de Geleense Monique G. (36) voor een poging tot moord.
Daarnaast wil het OM haar laten opnemen in een forensische kliniek.

Mes

G., die inmiddels in Heerlen woont, staat op 23 september 2014 met een mes in haar handen in een pand van Mondriaan Zorggroep. Ze is op zoek naar haar psychiater. Naar eigen zeggen om zich "op te blazen als een kikker." G.: "Hij had mijn behandeling aangepast, waardoor het niet goed met me ging. Dit was een noodkreet", zegt ze.

'Kapot steken'

Volgens officier van justitie Martin Scharenborg is G. echter van plan geweest haar psychiater iets aan te doen. "Er zijn meerdere getuigen die verklaren wat ze van plan was." Zo zou G. hebben gezegd dat ze haar psychiater "kapot zou steken." Zelf ontkent ze dat.
Volgens deskundigen kampt G. met de stoornissen PTSS en borderline.

'Lieve kwetsbare vrouw'

Ze zou slechts deels toerekeningsvatbaar zijn. "Dus ik snap het wanneer mensen denken: hoe kan je zo’n eis formuleren tegen deze lieve, kwetsbare vrouw", zegt Scharenborg. "Maar ze heeft hulp nodig. Dat lukt het beste door een gedwongen opname met tien maanden cel als stok achter de deur." De uitspraak in deze zaak is over twee weken.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!