PvdA Limburg herdenkt overleden Ad Oele

Ad Oele. © PvdA
Op een vergadering van de PvdA-Limburg in Roermond is oud-Tweede Kamerlid en oud-PvdA Limburg voorzitter Ad Oele uit Geleen herdacht.
Oele overleed op 20 april op 93-jarige leeftijd. Hij was van 1963 tot 1973 Tweede Kamerlid en van 1963 tot 1967 voorzitter van de Limburgse PvdA.
Mijnen
Ook was hij jarenlang bestuurslid van de afdeling Geleen. De in Rotterdam geboren Oele werkte vanaf 1947 bij de Staatsmijnen. De huidige PvdA-Limburg voorzitter Jacques Costongs roemde Oele als een van de eerste kamerleden die het milieu op de kaart zette. Hij besteedde daar veel aandacht aan. En dat was in die tijd zeker niet gebruikelijk, aldus Costongs.

Burgemeester
Na zijn kamerlidmaatschap vertrok Oele uit Limburg omdat hij burgemeester van Delft werd. In de jaren 80 was hij zes jaar Commissaris van de Koningin in Drenthe. Oele woonde sinds 1988 in Houten.

Daar reikt de lokale PvdA-afdeling sinds 2015 jaarlijks de Ad Oeleprijs uit aan een persoon of organisatie die zich 'op inspirerende wijze' inzet voor de samenleving.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!