Brandweer nog uren zoet met brand glasfabriek Maastricht

© Nifoma
De brandweer verwacht nog tot middernacht bezig te zijn met het koelen en nablussen in de glasfabriek in Maastricht.
Rond 13:30 uur brak er brand uit vanwege een kapotte oven waar 300 ton vloeibaar glas uitstroomde. De oven was op dat moment in werking. Rond 18:15 uur was de brand volledig onder controle.

Nablussen en koelen

"We verwachten dat het vloeibare glas nog tot ongeveer 18:00 uur uit de oven zal stromen. Daarna zijn we nog uren bezig met onder andere het nablussen en koelen", vertelt Ger Kitzen, woordvoerder van de brandweer.

Groot watertransport

De brandweer is met ruim 35 brandweermannen en circa tien blus- en transportvoertuigen bezig geweest. "Het was een moeilijke klus", aldus Kitzen. "We hadden heel veel water nodig en daarom hebben we groot watertransport hierheen laten komen. Zo was er voldoende water aanwezig."

Geen verhoogde concentraties

Inmiddels is de rookontwikkeling weggetrokken en zijn er geen verhoogde concentraties aan gevaarlijke stoffen gemeten. Uit voorzorg wordt nog wel geadviseerd om in de omgeving van de glasfabriek ramen en deuren gesloten te houden.
Bij de brand is een medewerker van de glasfabriek naar het ziekenhuis gebracht voor onderzoek. Wat de persoon heeft, is niet bekend.
De oorzaak van de brand is nog onduidelijk. De woordvoerder van de brandweer laat weten dat het bedrijf dit zelf uit gaat zoeken.