Aanbouw voor gezondheidscentrum America

© L1
De oude pastorie aan de Pastoor Jeukenstraat in America wordt intern verbouwd en uitgebreid als de realisatie van een nieuw gezondheidscentrum doorgaat.
Het is de bedoeling dat initiatiefnemer en huisarts Jan van Dongen voor de verbouwing een hypotheek afsluit en de ruimtes vervolgens verhuurt aan de Stichting Gezondheidscentrum America.

Haalbaar

Voorzitter van die stichting Ben van Essen verwacht dat de realisatie van het centrum met deze constructie haalbaar is. Het plan kost naar verwachting 1,2 á 1,3 miljoen euro. Met de hypotheek en een eerdere provinciale subsidie van 450.000 euro is de begroting volgens Van Essen rond.

Zorg bundelen

Al tien jaar lang probeert huisarts Jan van Dongen, die inmiddels in Culemborg woont, een gezondheidscentrum in America te realiseren. Door samenwerking tussen zorgverleners in één gebouw kan zorg voor het dorp behouden blijven. Onder meer vanwege het afhaken van eerder geïnteresseerde woningcorporaties Woonwenz en Wonen Limburg kwam het plan tot nu toe nog niet van de grond.

Disciplines

Het toekomstige gezondheidscentrum gaat een huisartsenpraktijk, apotheek, fysiotherapeut, podotherapeut, psychologenpraktijk en een diëtiste herbergen. Ook De Zorggroep neemt zijn intrek in het gebouw. Daarnaast wordt nog gezocht naar een tandarts.
Als de hypotheekaanvraag volgende maand wordt goedgekeurd, is nog een halfjaar nodig voor een bestemmingsplanwijziging. Van Essen hoopt dat de bouw eind dit jaar kan starten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!