Eis: vijf jaar cel voor afpersing

Tegen een 57-jarige man uit Oirbseek is dinsdag vijf jaar cel geëist wegens afpersing van mannen die tonnen betaalden nadat zij seksueel contact hadden met zijn 49-jarige echtgenote.
De vrouw hoorde voor de rechtbank in Maastricht drie jaar gevangenisstraf eisen, waarvan een jaar voorwaardelijk. Zij wordt door gedragsdeskundigen gedeeltelijk ontoerekeningsvatbaar geacht.

Contactadvertenties

De slachtoffers reageerden op contactadvertenties, waarin seks werd beloofd in ruil voor 'hulp'. Na de seks dreigde het paar bijvoorbeeld de echtgenote op de hoogte te stellen. Ook werden er soms filmpjes of foto's gemaakt.

Psychologisch geweld

Officier van justitie Martin Scharenborg had het over 'psychologisch geweld' dat door het tweetal zou zijn toegepast om de mannen maar tot betalen te dwingen. Het paar zou onder meer op intimiderende wijze hebben rondgehangen bij woningen of bedrijven van de slachtoffers.
Eén slachtoffer werd op die manier 251.000 euro afhandig gemaakt. De gemeente Schinnen eist 114.000 euro onterecht betaalde bijstandsuitkeringen terug van het stel.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!