Reorganisatie bij zorginstelling Daelzicht

Het hoofdkantoor van Daelzicht in Heel. © Google Streetview
De Limburgse zorginstelling Daelzicht gaat reorganiseren. De interimdirectie vindt de huidige managers ongeschikt om die reorganisatie te leiden.
Dat blijkt uit gesprekken van De Limburger met vele betrokkenen.

Zwartboek

Daelzicht kraakt sinds eind vorig jaar in zijn voegen. Ouders en buurtbewoners ageerden tegen een plan voor een Belevenispark in Heel, daarna kwamen de medewerkers in opstand. Die stelden een zwartboek op met 473 meldingen van misstanden op de werkvloer. Uiteindelijk stapte de Raad van Bestuur op en kwam er een interimdirectie. Per 1 november stopt ook de Raad van Toezicht er mee en gaat een nieuwe toezichthouder aan de slag.

Onderzoeken

De interimdirectie stelde drie onderzoeken in. De uitkomst van een daarvan, naar de vermeende angstcultuur op de werkvloer, wordt donderdag gepubliceerd. Intussen heeft de interimdirectie wel een aantal maatregelen getroffen. Verschillende cruciale functionarissen uit de oude organisatie hebben Daelzicht verlaten. Verder zijn er nieuwe mensen aangetrokken om Daelzicht te reorganiseren.
Vrijdag meer over Daelzicht in De Limburger.
Wordt 1Limburg Nieuwssite van het Jaar? Stem hier, haal die award naar Limburg en maak kans op mooie prijzen!

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!