Belangrijke sporen lichaam Ivana Smit gaan verloren

© Istock/Instagram
De Nederlandse patholoog Frank van de Goot gaat het lichaam van het overleden model Ivana Smit (18) onderzoeken, al gaan er door de reis van Maleisië naar Nederland belangrijke sporen verloren.
Het lichaam van het Sittardse model wordt waarschijnlijk na de kerst naar Nederland overgebracht, maar moet dan eerst volledig gebalsemd worden.Informatie verloren

Volgens Van de Goot gaat met het balsemen een hoop informatie verloren, zo vertelt hij in
. Daarnaast helpt het ook niet dat de temperaturen in Maleisië, waar het lichaam van Smit nu nog is, relatief hoog zijn. Desondanks denkt hij nog de nodige aanwijzingen te kunnen vinden.


Geen toestemming

De familie Smit wilde dat Van de Goot naar Kuala Lumpur zou afreizen, om daar het lichaam van Ivana daar te onderzoeken. Maleisische autoriteiten gaven daar echter geen toestemming voor. De nabestaanden moesten de aanvraag voor een pathologisch onderzoek intrekken, voordat de Maleisische autoriteiten het lichaam zouden vrijgeven.


Na de kerst

Nu wordt het lichaam van Ivana naar Nederland overgebracht. Ze zal waarschijnlijk na de kerstdagen terug naar Nederland komen. Op 7 december kwam ze om het leven, nadat ze van een balkon viel in de Maleisische stad Kuala Lumpur. Een Amerikaans stel, waarmee ze op dat moment de kamer deelde, is gehoord over de dood van de Sittardse. Autoriteiten in Maleisië gaan vooralsnog uit van een ongeluk.
Uitvaart
Nadat de patholoog zijn onderzoek heeft afgerond, zal de uitvaartplechtigheid van het Limburgse model worden gehouden in Kapel in 't Zand in Roermond. Ivana is daar ook gedoopt.

Lees hier meer over Ivana Smit.