Chroom-6 slachtoffer blij, maar strijdt verder

© ANP
"De weg is nog lang, maar Defensie ligt op de knieën", zegt Henk Coort uit Schinveld over het vernietigende Chroom-6 rapport. Coort werkte jarenlang op twee Defensie-depots in Zuid-Limburg, waar legervoertuigen met de verf werden behandeld.
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) concludeert dat Defensie vanaf de jaren zeventig willens en wetens medewerkers heeft blootgesteld aan het werken met de gevaarlijke anti-roest verf Chroom-6.

Opgekropte spanning

Van dat nieuws moest Coort naar eigen zeggen huilen van blijdschap en opgekropte spanning. De voorzitter Stichting Gedupeerden Gevaarlijke Stoffen NL-POMS vecht al jaren om de bovenste steen boven te krijgen.

Ziek

Coort, die net als veel oud-collega's ziek werd, is sinds enkele jaren kankervrij. Hoewel door het rapport van RIVM de weg vrij lijkt voor schadevergoeding, zitten er nog haken en ogen aan de conclusies van het onderzoek, zegt hij.
Sommige ziektebeelden en kankervormen worden door het RIVM namelijk nog niet gerelateerd aan het werken met de verf.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!