Dates met Limburgse 'Shirleys' lopen uit op beroving

© iStock
De politie heeft een vrouw uit Posterholt, een vrouw uit Landgraaf en twee Brabantse mannen opgepakt op verdenking van het beroven van tien mannen op leeftijd.
Ze zouden de slachtoffers tienduizenden euro's afhandig hebben gemaakt. Dat deed het viertal via een datingsite waarbij ze zich voordeden als de 52-jarige Shirley.

Vertrouwen
Nadat de afspraak was gemaakt, verschenen twee veel jongere vrouwen, een 25-jarige vrouw uit Posterholt en een 22-jarige vrouw uit Landgraaf, aan de deur. "Hét moment waarop alle alarmbellen moeten gaan rinkelen", aldus de recherche in Oost-Nederland, die de verdachten opspoorde. Maar de vrouwen wisten vaak toch het vertrouwen te winnen.

Rookgordijn
Wat volgde was een verhaal over het beltegoed van een van de vrouwen dat moest worden opgewaardeerd. Als de man dat via zijn bank regelde, zouden ze hem direct contant terugbetalen. "Het eigenlijke doel is het opwerpen van een groot rookgordijn", aldus de politie.

Ontfutselen
Uiteindelijk wisten de vrouwen hun slachtoffers, van tussen de 65 en 75 jaar, pinpassen afhandig te maken en pincodes te ontfutselen. Een van hen raakte 20.000 euro kwijt.

De mannelijke handlangers van de Limburgse 'Shirleys' zijn 21 en 22 jaar en komen uit Eindhoven.