Weer een excellente school erbij in Limburg

Het Broeklandcollege in Hoensbroek mag zich de komende drie jaren excellent noemen. Van de onderwijsinspectie heeft de middelbare school maandag het predicaat 'excellente school' gekregen.
De school behoort daarmee tot de beste onderwijsinstellingen van Nederland.

Lees ook: Limburg telt elf excellente scholen

Elf

Inmiddels telt Limburg elf excellente scholen, waarvan drie basisscholen, zeven middelbare scholen en een school voor speciaal onderwijs. De excellente onderwijsinstellingen in onze provincie zijn het Citaverde College in Horst, het Bouwens van der Boijecollege in Panningen, het Blariacumcollege in Venlo, het Valuascollege in Venlo, het Wildveld in Venlo, de Latasteschool in Horn, 't Mozaïek in Roermond, De Lindegaerd in Meerssen, St. Pieter in Maastricht, het Broeklandcollege in Hoensbroek en Citaverde College in Heerlen.

Predicaat

In totaal werden maandag 49 onderwijsinstellingen uitgeroepen tot 'excellente school'. Daarvoor moet een school niet alleen goed onderwijs bieden, maar bijvoorbeeld ook maatschappelijk bezig zijn of op een bijzondere manier lesgeven of omgaan met leerlingen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!