Celstraffen voor fraude met zorgbudgetten

© Istock
Zes medewerkers van het Kerkraadse zorgbemiddelingsbureau Baas in Zorg (BIZ) zijn veroordeeld tot celstraffen van vier tot dertig maanden, vanwege fraude met persoonsgebondenbudgetten (pgb's).
Dat heeft de rechtbank in Maastricht beslist. De zaak tegen de zevende verdachte is aangehouden

970.000 euro

Het geld voor pgb's is bedoeld om zorg te betalen voor mensen die de zorg hard nodig hebben. De verdachten zouden 970.000 euro ten onrechte opgestreken.

Beroepsverbod

De zes medewerkers werkten in de zorg en dat vindt de rechtbank extra kwalijk.Drie van de verdachten hebben ook daarom een voorwaardelijk beroepsverbod gekregen. Als zij binnen de proeftijd van vijf jaar nog eens een strafbaar feit plegen, dan mogen zij al die tijd niet werken binnen de zorg.

Terugbetalen

Het zestal moet het geld dat zij ontvingen met de fraude terugbetalen. De bedragen variëren van 71.929,88 euro tot 252.641,60 euro.

Geldboete

Twee ondernemingen moeten allebei een geldboete van 5.000 euro betalen omdat verdachten zich via deze bedrijven lieten uitbetalen.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!