1Lunch: Krabben maar, het wordt nog kouder

© Istock
* Fabrieken Chemelot urenlang stilgelegd vanwege storing* Fietsers onaangenaam verrast door gladheid* Koning kroont Venlose juwelier tot hofleverancier
Fabrieken Chemelot urenlang stilgelegd vanwege storing
Zo'n 45 fabrieken op het Chemelot-terrein in Geleen liggen vanwege een grote storing in het centrale watersysteem stil. Rond 10:30 was de situatie onder controle. Er is geen gevaar geweest. Lees hier meer.
Fietsers onaangenaam verrast door gladheid
Op sommige plekken in Limburg was het vanmorgen onverwachts spekglad. Daardoor is een aantal fietsers onderuit gegaan. Zo gleden er acht fietsers hard onderuit in Weert en schoot een vrouw in Roermond een fietser te hulp die op het asfalt was beland. Lees hier meer.
Krabben maar, het wordt nog kouder
Automobilisten waren vanmorgen verrast door een laagje ijs op de autoruiten en de kou zet zich voort. De komende dagen gaat de temperatuur nog iets dalen, kan het glad worden en worden er vanaf donderdag winterse buien met sneeuw en hagel verwacht. Lees hier meer.
Koning kroont Venlose juwelier tot hofleverancier
Vanaf vandaag mag juwelier Nellisen in Venlo zich de titel hofleverancier toekennen. Koning Willem-Alexander besloot het koninklijke predicaat aan de zaak te geven, omdat het bedrijf maar liefst 125 jaar bestaat. Lees hier meer.
© Google Maps
Brunssum vergadert over 'groot risico' Jo Palmen
De gemeente Brunssum vergadert vanavond over het rapport over wethouder Jo Palmen. Naar aanleiding van zijn eerdere uitspraken over onder andere burgemeester Luc Winants en een rechtszaak die Palmen privé tegen de gemeente heeft lopen, werd een integriteitsonderzoek naar hem ingesteld. Daar kwam uit dat Palmen een 'groot risico' voor de gemeente vormt. De vergadering is live te volgen via een livestream en liveblog bij 1Limburg. Lees hier meer.
Limburgse burenruzie gaat viral
Heel Nederland keek gisteravond vol verbazing naar de Rijdende Rechter. Daarin werd een uit de hand gelopen burenruzie in Brunssum besproken. De vete leidde tot een stroom aan reacties op Twitter. Ook Tom Egbers kon zijn ogen niet geloven. Lees hier meer.