Verdachte sekszaak Valkenburg zat vast in Cadier en Keer

Het Keerpunt, jeugdgevangenis in Cadier en Keer. © L1
De verdachte in de Valkenburgse zedenzaak Armin A. heeft een crimineel verleden.
De 21-jarige man die wordt verdacht van loverboy-praktijken, zat 5 jaar geleden vast in jeugdgevangenis 't Keerpunt in Cadier en Keer. Waarvoor hij toen veroordeeld is, kan 't Keerpunt niet zeggen vanwege de privacy. A.'s advocaat wil niets zeggen over het verleden van zijn cliënt.

Meerdere jaren
Volgens bronnen zat de verdachte destijds rond zijn 16e meerdere jaren in de jeugdinrichting. Zijn straf zou toen niets te maken hebben gehad met loverboy-activiteiten.

Voor de vader van het 16-jarige slachtoffer in het seksschandaal komt het nieuws over het verleden van de man niet als een verrassing. Hij zegt tegen L1 dat hij op de hoogte was van de eerdere misstappen van Armin A.

Mensenhandel
Het Openbaar Ministerie verdenkt Armin A. van mensenhandel, het aanzetten tot prostitutie en het onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag. Hij zou het meisje van 16 in een Valkenburgs hotel als prostituée hebben aangeboden. Ze zou seks hebben gehad met ongeveer 50 mannen.

Donderdag werd bekend dat één van de mannen die verdacht wordt van seks met het meisje, onlangs zelfmoord pleegde.
Lees hier de eerdere berichten over deze zaak.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!