Meisje (10) doodt vijf dieren op kinderdagverblijf

Kinderdagverblijf Beerengoed in Heerlen. © Google Streetview
Een meisje van 10 heeft vijf dieren op een kinderdagverblijf in Heerlen gedood.
Op bewakingsbeelden is te zien hoe het kind vrijdagavond over het hek van het dierenverblijf klimt. Even later komt ze naar buiten met een dode kip, die ze een eind weg slingert.
Gewurgd
Medewerkers van kinderdagverblijf Beerengoed aan de Ovidiusstraat in de wijk Aarveld vonden zaterdagochtend de dode kip plus nog twee eenden, een konijn en een cavia. Allemaal gewurgd.

Aangifte
De directeur heeft zaterdag aangifte gedaan van de fatale dierenmishandeling. "We zijn heel erg geschokt. De aanblik is afschuwelijk, het is net of je naar een foute film zit te kijken. Het zijn vrij grote dieren", aldus directeur Marion Schelberg. Volgens haar was er nog een tweede meisje bij, maar zijn de dieren doodgemaakt door het andere kind. "Het meisje woont hier vlakbij. Er moet een enorme problematiek achter zitten als je zo jong al zoiets doet."

Te jong

Het meisje is te jong voor strafrechtelijke vervolging. "Onze eerste zorg is nu dat er goede psychische hulp wordt geboden aan het meisje en haar familie. We kijken met onder andere het Openbaar Ministerie, specialisten en de school welke hulp we moeten bieden", zegt een politiewoordvoerder.