Gedeputeerde Kersten: media maken Mark Verheijen kapot

© ANP/ Martijn Beekman
Gedeputeerde Bert Kersten (PvdA) stoort zich aan de berichtgeving over VVD-Kamerlid Mark Verheijen uit Venlo.
"Het wordt heel hard gespeeld", zei Kersten zondag in het L1-programma De Stemming. Kersten zat samen met Verheijen in Gedeputeerde Staten. Volgens Kersten wordt Verheijen door de felheid in de media letterlijk kapotgemaakt.

Declaratiegedrag

Verheijen ligt onder vuur vanwege zijn declaratiegedrag als gedeputeerde in Limburg. Ook heeft een ondernemer uit Velden een aanklacht tegen hem ingediend. In zijn periode als wethouder van Venlo zou Verheijen de bioscoopplannen van de ondernemer hebben gedwarsboomd.
Vanwege alle ophef heeft Verheijen zijn werk als Tweede Kamerlid afgelopen week tijdelijk neergelegd.

Streng en transparant

Kersten is er zeker van dat de declaratieregels bij de provincie streng en transparant zijn. "Elk bonnetje wordt bewaard", zegt hij. Volgens Kersten zou het wel goed zijn als externe accountants de declaraties van gedeputeerden controleren, en niet ambtenaren van de provincie.

Rolletje drop

In het verleden kwam Kersten ook in het nieuws omdat hij een rolletje drop onterecht declareerde. Kersten zegt dat het hem dit tot op de dag van vandaag achtervolgt: “Media hebben geen idee welke impact dat op je heeft”.

Incidenten

Volgens Kersten wordt het nieuws steeds meer bepaald door incidenten. "Het gaat minder over inhoud van beleid", zegt Kersten. De berichtgeving rond Verheijen is daar volgens hem een voorbeeld van.

Geen oordeel

In afwachting van de onderzoeken die de provincie en de VVD doen naar het declaratiegedrag en de integriteit van Verheijen wil Kersten geen oordeel geven. Mocht blijken dat er structureel sprake is geweest van dubbel declareren, dan is er zeker sprake van een politieke doodzonde, zegt Kersten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!