Even niet thuis bij Ome Joop

Placeholder voor 1Limburg berichten © 1Limburg
De Efteling, Toverland, zwemmen in een subtropisch bad en fietsen. Heel veel kilometers fietsen. Ome Joop's Tour streek woensdagochtend neer in Venray waar de kinderen zich klaarmaakten voor de fietstocht naar Toverland.
Kinderen die niet op vakantie kunnen en het thuis niet al te breed hebben, krijgen op deze manier tóch een kans op ontspanning en gezelligheid in de zomer.

Thuissituatie

"We proberen het vooral niet te hebben over de thuissituatie zodat ze dat ook echt even kunnen vergeten", zegt Simone van Balkum, ploegbegeleider van de Ome Joop’s Tour. "Maar natuurlijk kunnen ze daar wel over praten als ze dat willen. En ja, geregeld komt het voor dat er pijnlijke verhalen worden verteld."

Brieven

Nog even plassen, wat eten voor onderweg inpakken, de fietsen klaar maken en dan zijn Yana, Rana, Dagmar en Chanell klaar voor de reis. "Soms hebben we contact met onze ouders", zegt Yana. "We schrijven brieven om te zeggen hoe het met ons gaat." Ook de tienjarige Chanell heeft al aan haar moeder geschreven. "Ik wil zeggen dat ik haar mis", zegt ze met tranen in de ogen. "Ook zeg ik dat ik eigenlijk niet hier wil blijven. Maar ik blijf toch."

Zakgeld

Dapper en vastberaden zoekt Chanell oogcontact met haar vakantievriendinnen waarmee ze samen van pretpark naar pretpark fietst. Rana legt een hand op Chanell’s schouder. "We doen hier zo veel leuke dingen die we thuis niet doen. Dus we gaan nu lekker naar Toverland. We krijgen ook een beetje zakgeld dus dan kunnen we ook een zakje chips kopen."