Knops: 'Het was een buitengewoon open en plezierig gesprek'

© ANP
Toekomstig staatssecretaris voor Binnenlandse Zaken Raymond Knops uit Hegelsom heeft zijn gesprek met formateur Mark Rutte gehad.
"Toch een bijzonder moment natuurlijk. Als je op de drempel staat van het toetreden tot een nieuw kabinet. Ik moet zeggen het was een buitengewoon open en plezierig gesprek met de formateur", vertelt Knops.

Portefeuille

Alle beoogde ministers en staatssecretarissen van het nieuwe kabinet zijn de afgelopen twee dagen bij formateur Mark Rutte langs geweest. Dit als een laatste gesprek voordat zij worden beëdigd als bewindspersoon in het kabinet-Rutte III. "Het gaat over de portefeuille. Deze hebben we inhoudelijk gesproken en onze visies gedeeld", zegt Knops.

Speculatie

De afgelopen weken werd alom gespeculeerd dat de ministerspost voor Defensie naar Knops zou gaan. De politicus uit Hegelsom is al jarenlang defensiewoordvoerder van de CDA-fractie. Het werd uiteindelijk Binnenlandse Zaken. "Ik heb daar altijd heel nuchter tegenaan gekeken. Het feit dat je ergens voor genoemd wordt, wil niet zeggen dat het ook gaat gebeuren. Het is eigenlijk logisch dat je breder inzetbaar bent. Dit is een hele mooie kans. Een departement met uitdagingen."

Antillen

De politicus uit Hegelsom heeft een drukke tijd voor de boeg. "Ik zal op korte termijn naar de Antillen gaan om kennis te maken met de bestuurders daar. Maar ook bijvoorbeeld rondom de digitale overheid of vastgoed. Er liggen genoeg dingen te doen."