Verwaarloosde vogels uit Beek krijgen nieuw leven

© Comité Dierennoodhulp
Van de 200 in beslag genomen dieren van De Huisdier Gigant in Beek, krijgen 151 een nieuw leven bij het vogelopvangcentrum in Dalen (Drenthe).
Volgens het Comité Dierennoodhulp hebben 46 dieren het niet overleefd en zijn er drie nog ziek. De dieren werden eind juni weggehaald bij De Huisdier Gigant waar de dieren in te kleine verblijven leefden en ondervoed waren. "De dierenwinkel verkocht de dieren via Marktplaats onder verschillende namen", zegt de organisatie.

Achtergebleven

De dierenpolitie heeft niet alle dieren van de winkel meegenomen. De dieren die in beslag zijn genomen zijn vooral jonge ganzen, hanen, hennen, duiven en kwartels. Het Comité Dierennoodhulp zegt dat er nog veel andere dieren zoals knaagdieren zijn achtergebleven. De eigenaar krijgt voor de achtergebleven dieren nog een kans om de leefomstandigheden te verbeteren. De dierenpolitie gaat nog langs voor hercontrole.
[slideshow:image:1087602||image:1040997]

Proces-verbaal

Ook de 151 dieren die een nieuw leven krijgen, zijn nog niet helemaal aangesterkt. Veel zijn er nog mager en zwak. De eigenaar van de dierenwinkel kreeg een proces-verbaal, maar het is nog niet duidelijk of hij ook voor de rechter moet komen.
Volgens het Comité Dierennoodhulp adverteert de eigenaar alweer onder een nieuwe schuilnaam.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!