Ria Oomen stopt met panel L1 na dividend-discussie

© ANP
Een fel debat over de dividendbelasting op L1 Radio is voor CDA-senator Ria Oomen reden om de handdoek in de ring te gooien bij radioprogramma De Stemming.
In het debat zei SP-wethouder Peter van Zutphen dat de afschaffing van die belasting alleen ten goede komt aan kapitaalkrachtige buitenlandse investeerders.

Vriendjes
"Nederland is geen belastingparadijs voor de gewone bouwvakker en de medewerker van Nedcar. Die betalen zich blauw aan belasting. Maar Nederland is wel een belastingparadijs voor de vriendjes van mevrouw Oomen”, beet hij de Maasbrachtse politica toe.

Verkeerde keelgat

Die uitspraak schoot Oomen in het verkeerde keelgat. "Ik vind dit een aantijging die je echt zo niet kunt laten gaan. Ik vind dat je dit moet terugnemen", zei ze tegen Van Zutphen. Die weigerde pertinent. "Ik sta er volledig achter. U kunt de afschaffing van de dividendbelasting tegenhouden in de Eerste Kamer" merkte hij op. Als Oomen dat niet doet is duidelijk aan welke kant ze staat, voegde de Heerlense SP-er daaraan toe.
Audio: Discussie Ria Oomen De Stemming (12 nov 2017)

Boos

Voor Oomen was daarmee de maat vol. Ze is boos over de manier waarop ze door Van Zutphen wordt neergezet, terwijl ze als burger netjes zegt te voldoet aan alle verplichtingen. "Evenals mijn vrienden." Na de uitzending van De Stemming besloot Oomen om niet meer in dit panel plaats te zullen nemen. "Ik kan zo niet discussiëren", beet ze Van Zutphen nog toe.