Oud-topman SGL na vijf jaar onderzoek voor de rechter

© iStock
Guus de J., oud-topman van Stichting Gehandicaptenzorg Limburg (SGL), moet vijf jaar na de FIOD-invallen voor de rechter verschijnen.
In november start de rechtszaak tegen De J., die verdacht wordt van miljoenenfraude. Dat meldt De Limburger.

Miljoenen

In juli 2012 heeft de FIOD invallen gedaan in meerdere panden van de toenmalige SGL-topman. Voor miljoenen euro's zou De J., dressuurpaarden en luxe panden gekocht hebben. Ook zou hij veel geld gespendeerd hebben aan dure hobby's en verbouwingen. Die miljoenen waren eigenlijk bestemd voor de zorg van Limburgse gehandicapten.

Harde zaak

Sjef Römkens, advocaat van De J., heeft een paar maanden geleden gevraagd of de rechtbank een einde wilde maken aan de zaak, maar dat weigerde de rechter. Römkens laat de krant weten dat hij betwijfelt of justitie wel een harde zaak tegen zijn cliënt heeft. Hij zou al meerdere keren de officier hebben willen overtuigen dat de zaak niets kan worden. Het Openbaar Ministerie (OM) heeft De J. echter toch gedagvaard.

Ook de partner van de man, Désirée T., moet in november voor de rechter verschijnen. Zij wordt eveneens verdacht van miljoenenfraude.

Waarom het onderzoek naar Guus de J. en zijn partner zo lang heeft geduurd, is niet bekend.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!