Ook OM in beroep tegen uitspraak politiemol

© Facebook
Het Openbaar Ministerie (OM) gaat in beroep tegen de vijf jaar cel voor politiemol Mark M. uit Weert.
Dat heeft het OM vrijdag laten weten.

Geld

Justitie is het ermee oneens dat M. is vrijgesproken voor het aannemen van geld voor het lekken van geheime politie-informatie aan criminelen. "Het OM kan zich hiermee niet verenigen en acht het bovendien van belang dat in hoger beroep ook deze verdenking in volle omvang aan het Gerechtshof wordt voorgelegd", laat het OM Oost-Brabant weten in een verklaring.

Medeverdachten

Daarnaast vindt het OM dat ook de drie medeverdachten moeten worden veroordeeld voor omkoping. Dat achtte de rechtbank twee weken geleden niet bewezen. De 31-jarige politiemol Mark M. werd op 19 februari veroordeeld tot vijf jaar cel voor het lekken van geheime politie-informatie. Het OM had ook vijf jaar cel geëist.

Grootschalig lekken

De rechtbank veroordeelde hem voor het op grote schaal lekken van geheime politie-informatie aan 52 abonnees uit het criminele circuit, maar ging niet mee in de beschuldiging dat M. daarmee een kleine 800.000 euro had verdiend.

Beroep

M. was zelf niet bij de uitspraak aanwezig, maar meldde zichzelf begin deze week bij de politie in Roermond. Hij heeft zelf ook beroep aangetekend tegen zijn veroordeling.