Hubert van Hoof (65) moet uit de ether

Programmamaker Hubert van Hoof. © L1
L1-radiomaker Hubert van Hoof (65), officieel met pensioen, wil doorgaan met zijn rootsprogramma Hubert on the Air. Maar de hoofdredactie voelt daar niets voor.
"Hubert on the Air draagt niet bij tot de versterking van de Limburgse identiteit bij L1", is het personeel meegedeeld.

Voor het laatst

In het voorjaar zal Van Hoof voor het laatst te horen zijn bij de regionale omroep waar hij in 1973 zijn loopbaan begon. Dan gaat de nieuwe programmering bij L1 van start. De Stichtingsraad Omroep Limburg moet de plannen nog goedkeuren.

Kansen

“De belangrijkste reden is dat Hubert met pensioen gaat”, motiveert hoofdredacteur Leo Hauben het einde van Hubert on the Air. “Dat biedt kansen voor een nieuwe generatie. Er komt iets anders voor in de plaats.” Van Hoof betreurt de beslissing. “De doelgroep is groter dan ooit.” De Maastrichtse diskjockey draait tijdens zijn wekelijkse programma Americana, blues, jazz en live-opnamen van concerten. Het is het oudste en enige overgebleven rootsprogramma in Nederland.

Lees ook: Radiomaker Hubert van Hoof gaat met pensioen

Limburgse

“Het enige Limburgse eraan is dat de opnamen in Limburg zijn gemaakt”, stelt Hauben. “Wij denken met andersoortige muziek dichter op de huid van de Limburger te zitten. Daarom is L1 Radio voor het eerst sinds twintig jaar marktleider.”

Improvisatie

Het muziekprogramma Wunderbar blijft wel. ”Duitstalige muziek ligt dichter bij Limburg dan Americana en blues.” Hauben looft Van Hoof voor zijn improvisatievermogen. “Ook heeft hij L1 een populairdere toon gegeven.”
Zaterdag in De Limburger een uitgebreid interview met Hubert van Hoof.
Elke dag het belangrijkste nieuws in je mail? Dat regelen we voor je. Klik hier.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!