Advocaat loverboy: meisje had hotelseks uit vrije wil

Het 16-jarig meisje uit Heerlen dat tegen betaling seks had met zeker 80 mannen in Valkenburg, deed dat uit vrije wil en op eigen initiatief.
Dat zegt Arthur Vonken, de advocaat van Armin A. Die wordt ervan verdacht het meisje eind september/begin oktober aangeboden te hebben.

Hem wordt mensenhandel ten laste gelegd, en ook het aanzetten tot prostitutie en het onttrekken van een minderjarige aan het wettig gezag. Volgens Vonken heeft het meisje in eerste instantie verklaard alles vrijwillig te hebben gedaan.

Verklaring gewijzigd
Wél hielp Armin haar bij het plaatsen van een advertentie, en was hij aanwezig vanwege haar veiligheid. Onder druk van onder anderen haar ouders heeft het meisje haar verklaring later gewijzigd, zegt Vonken.

Appartement hotel Botterweck
De seks zou hebben plaatsgevonden in één van de appartementen die verhuurd worden door hotel Botterweck in het centrum van Valkenburg. De eigenares laat via haar advocaat weten dat ze erg geschrokken is van de zaak. De advocaat benadrukt dat het appartement een eigen ingang heeft, die buiten het zicht van het hotelpersoneel ligt.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!