1Lunch: Geen muf klaslokaal, maar frisse buitenlucht

© Istock
* Werkzaamheden leggen Maaslijn deels plat* Zespuntenwedstrijd Oranjeleeuwinnen op weg naar WK* Chantal Janzen deelt intiem moment zoontje Bobby

Pak je agenda: Maaslijn gaat op de schop

Laten we met het goede nieuws beginnen: de Maaslijn wordt de komende maanden flink onder handen genomen, waardoor storingen bijvoorbeeld sneller worden ontdekt en daarmee sneller kunnen worden verholpen. Dat is natuurlijk mooi voor de langere termijn. Op korte termijn betekent dat echter dat reizigers maandenlang hun reisschema moeten afstemmen op deze werkzaamheden. Lees hier meer.
© Erwin Minkenberg
Zespuntenwedstrijd Oranjeleeuwinnen op weg naar WK
De Oranjeleeuwinnen willen, na de EK-winst in eigen land afgelopen zomer, in 2019 ook schitteren op het WK. De Limburgse superster Lieke Martens en haar teamgenoten kunnen dinsdag een enorme stap in de goede richting zetten, wanneer er in Dublin gewonnen wordt van de Ierse vrouwen. Beide teams hebben tien punten uit vier wedstrijden in de kwalificatiepoule en zijn daarmee elkaars grootste concurrent. Lees hier meer.
© Nike

Chantal Janzen deelt intiem moment zoontje Bobby

Presentatrice Chantal Janzen is in de zevende hemel. Ze beviel 29 maart van haar tweede zoontje Bobby. Sinds die tijd deelt Janzen af en toe een foto van haar kersverse zoontje met haar fans. En deze keer deelt ze een intiem moment tussen grote broer James en Bobby. Lees hier meer.
© ANP
Geen muf klaslokaal, maar frisse buitenlucht
Even geen muf klaslokaal, maar lekker de hele dag buiten. Veel Limburgse basisschoolleerlingen krijgen dinsdag buiten les. Dit gebeurt in het kader van de Buitenlesdag. Volgens de GGD doen er alleen al in Noord- en Midden Limburg in totaal meer dan 65 scholen mee. Lees hier meer.
Leerlingen van basisschool De Duizendpoot in Geleen deden eerder al mee aan de Nationale Buitenlesdag. © L1 / Frank Moonen
Help! Dit weet Facebook van mij. Delete jij je account?
Afgelopen dagen is er een forse discussie losgebarsten over de privacy van Facebook. Aanleiding is het recente lek van privégegevens aan andere partijen en de ontdekking dat Facebook veel meer van je weet, dan je altijd hebt gedacht. Wat Facebook allemaal van je weet, kun je heel makkelijk controleren door een 'kopie' te downloaden van je gegevens. Wij zijn op zoek naar mensen die hier zo van zijn geschrokken dat ze van plan zijn hun Facebook-account te gaan wissen. Ga jij dit doen? Laat het ons weten door een e-mail te sturen naar redactie@1limburg.nl. Lees hier meer.
© iStock