Bjorn en Mieke beleven topjaar na tweede plek LVK

© Joris Peeters
Bjorn en Mieke werden afgelopen jaar tweede bij het LVK, maar achteraf gezien kunnen zij de absolute winnaar genoemd worden.
Met het lied '1000 sterren' traden ze op bij het Limburgs Vastelaovesleedjes Konkoer en daarmee beleefden zij een topjaar.

Doorbraak
De echte doorbraak beleefde het duo achteraf. Volgens eigen schattingen hebben ze de bekende carnavalskraker afgelopen jaar zo'n driehonderd keer gezongen.

Hoogtepunt

Het hoogtepunt van het jaar was toch echt het LVK, zegt Mieke Janssen. "Toen we opkwamen was het geluid zo fenomenaal hard. Ik kreeg er zo'n droge mond van dat ik nog naar achteren ben gelopen om van iemand een pilsje te pakken."
Niet te beschrijven
Voor Bjorn Poels was de 11-de van de 11-de op het Vrijthof in Maastricht het absolute einde. "Er stonden twintigduizend mensen die helemaal losgingen en meezongen. Dat is niet te beschrijven dat gevoel. Door alle emoties hebben we het lied nog nooit zo hoog gezongen als toen op het Vrijthof."

Geen stel
Ook komend seizoen zijn Bjorn en Mieke weer volgeboekt rond de carnaval. Veel mensen denken dat de twee buiten het podium ook een stel zijn, maar niets is minder waard. Mieke: "We zijn nog geen stel en dat zal er ook niet van komen. Never nooit niet." Bjorn: "We kunnen het heel goed met elkaar vinden, maar nog beter zonder elkaar. We hebben allebei een leuke andere relatie. En Mieke is gewoon mijn tweede meisje", zegt de zanger die onlangs voor het eerst vader werd.

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!