1Lunch: Eventjes geduld, busje komt ooit weer

© Hans Janssen
* Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht* Maxima bezoekt Ittervoort* Drukke periode aanstaande voor Harm Van Veldhoven
Ov-staking verloopt zoals verwacht
De staking in het streekvervoer verloopt volgens Arriva en vakbond FNV zoals verwacht. De treinen reden tijdens de ochtendspits helemaal niet, maar bussen rijden in Limburg wel sporadisch. Het is maar de vraag hoe lang chauffeurs het werk neerleggen. "Het zou zomaar kunnen dat de acties maandag hervat worden", aldus een woordvoerder van vakbond CNV. Lees hier meer.
© Frank Moonen (L1)
Maxima bezoekt Ittervoort
Gooi de oranje loper maar uit, want Koningin Máxima komt vandaag naar Ittervoort. De vrouw van de koning is bij de ondertekening van de lokale samenwerkingsconvenanten muziekonderwijs. Lees hier meer.
Spannende dag voor leerlingen VMBO Maastricht
Leerlingen van het VMBO Maastricht zullen vandaag te horen krijgen of ze alsnog hun diploma kunnen halen. Minister Arie Slob (Onderwijs) sprak maandag de hoop uit de 354 gedupeerde leerlingen vanmiddag uitsluitsel te kunnen geven en dat gaat gebeuren. Afgelopen vrijdag werden de examens ongeldig verklaard wegens fouten van de school. Lees hier meer.
De leerlingen op het station in Den Haag. © Wouter Nelissen
Roda JC's Van Veldhoven drukke tijd voor de boeg
Technisch directeur van Roda JC Harm van Veldhoven gaat een extra drukke tijd tegemoet. Naast dat hij zijn huidige functie uitvoert, wordt hij ook tijdelijk algemeen directeur van de Kerkraadse club. Hij krijgt daarbij hulp van een financiële manager. Lees hier meer.

Anderhalve ton voor onderzoek ongeneeslijke hersentumor

Een onderzoeksgroep van het Maastricht UMC+ heeft 150.000 euro subsidie ontvangen van KWF Kankerbestrijding om onderzoek te doen naar de meest kwaadaardige vorm van hersenkanker. De onderzoekers willen in kaart brengen hoe dit agressieve tumortype, in medische termen een 'glioblastoma', zich ontwikkelt. Lees hier meer.
© Istock
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!