Arriva weigert openheid over maatregelen buschauffeur

© iStock
Arriva weigert te zeggen welke maatregelen het bedrijf heeft genomen tegen de spelletjes spelende buschauffeur.
Volgens het vervoersbedrijf is het een interne aangelegenheid. "We hebben de zaak hoog opgenomen omdat de veiligheid in het geding was", aldus een woordvoerder. "Men mag ervan uitgaan dat we passende maatregelen inzetten waarover wij verder niet in detail zullen treden."

Betrapt

De chauffeur bracht de veiligheid van passagiers in gevaar door achter het stuur zijn mobiele telefoon te gebruiken. Dinsdagochtend werd hij door een reiziger betrapt op het spelen van een gokspelletje op zijn mobiel. De passagier maakte hier beelden van en stuurde die naar de redactie van 1Limburg.

Nadat de beelden naar buiten kwamen haalde Arriva de chauffeur direct achter het stuur vandaan en werd een intern onderzoek gestart.
De beelden werden gemaakt in lijn 20 tussen Kerkrade en Heerlen. Op de video is te zien dat de man meerdere keren met zijn vinger richting het scherm van zijn mobiel gaat. Als de bus stilstaat voor een zebrapad is de man langer bezig met zijn gokspelletje.

Bewakingscamera

Arriva heeft afgelopen dagen met de chauffeur in kwestie gesproken en beelden van de bewakingscamera in de bus bekeken. Op basis van die beelden en het gesprek zijn nu dus maatregelen genomen, maar welke worden niet bekendgemaakt.