Justitie eist 12 jaar cel tegen zelfmoord-spookrijder

© L1
Als het aan justitie in Duitsland ligt, verdwijnt een man uit Schimmert voor 12 jaar achter de tralies.
De 48-jarige man reed op de A4 bij het Duitse Düren met opzet tegen het verkeer in. Hij botste op twee auto's en een vrachtwagen. Een echtpaar kwam daarbij om het leven.

Afscheidsbrief

Justitie in Duitsland gaat ervan uit dat de man de aanrijding bewust veroorzaakte, omdat hij zichzelf van het leven wilde beroven. In het wrak van zijn auto werd een afscheidsbrief gevonden. Volgens de Officier van Justitie is moord bewezen, maar was de man wel verminderd toerekeningsvatbaar.

Antwoorden

"We willen vooral weten waarom", zegt een nabestaande van de slachtoffers. "Waarom rij je tegen het verkeer in als je suïcidaal bent? Waarom hang je je niet op?"



Spijt

Tijdens de rechtszaak zei de man eerder dat hij zich niks meer kan herinneren van het ongeluk. Hij betuigde spijt, maar verklaarde niet te weten waarom hij het zware ongeluk heeft veroorzaakt. "Het doet me erg veel leed om de nabestaanden zo te zien. Ik wens ze veel kracht toe", zei hij.


Om 12:30 uur wordt er uitspraak gedaan.
© L1

💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via WhatsApp of stuur een mail naar redactie@l1.nl!