Twee nominaties voor musical Valuascollege

De Maaspoort in Venlo. © ANP
De musical Cats van het Valuascollege in Venlo heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de Amateur Musical Awards.
De schoolmusical Cats van het Venlose Valuascollege heeft twee nominaties in de wacht gesleept voor de Amateur Musical Awards. De voorstelling is in de race voor de prijs voor de beste musical en de onderscheiding op het gebied van de vormgeving.

Uitzonderlijk

De prijzen worden op 20 november uitgereikt in Theater Carré in Amsterdam. Dan wordt de musical ook deels opgevoerd. Het is heel bijzonder dat een schoolmusical is doorgedrongen tot de nominaties. Het Valuascollege houdt al decennialang toneelvoorstellingen. Zo heeft in het verleden onder andere ook jonge Chantal Janzen meegespeeld.

Afgelopen schooljaar vertolkten de leerlingen de musical Cats van Andrew Lloyd Webber. Tientallen scholieren en een professionele regisseur werken mee aan de voorstellingen.

In het theater

De musicals van het Valuascollege staan al jarenlang hoog aangeschreven. Theater De Maaspoort in Venlo kocht de voorstelling van Cats aan, voor zeven opvoeringen in de grote zaal van de schouwburg.

Lone van Roosendaal

De nominatiecommissie van de Amateur Musical Awards heeft meer dan 80 producties uit heel Nederland beoordeeld. Nu is de vakjury aan zet. Die bestaat uit voorzitter Jacques d’Ancona, Marianne van Wijnkoop, Hans Cornelissen, René van Kooten, kostuumontwerper Arno Bremers en musicalactrice Lone van Roosendaal uit Bocholtz.