Burgemeester Roemer van Heerlen: 'Geschokt en verdrietig'

© Alexander Dekkers
Emile Roemer, burgemeester van Heerlen, is 'geschokt en verdrietig' over de aanrijding maandagochtend bij een van de campings van Pinkpop in Landgraaf.
"Het is afschuwelijk. In de eerste plaats voor de familie van de slachtoffers. Ik wens hen heel veel sterkte toe en wil mijn oprecht medeleven uitspreken", zo laat Roemer weten. "Dat een prachtig festival op deze manier moet eindigen is vreselijk voor iedereen die erbij was."

Ziekenhuis

Het dodelijke slachtoffer van de aanrijding op Pinkpop is een 35-jarige man uit Heerlen, die vrijwilliger was op het festival. De ernstig gewonden zijn een man van 30 jaar uit Landgraaf, een man van 26 uit Heerlen en een 23-jarige vrouw uit Heerlen. Ze liggen in kritieke toestand in het ziekenhuis.
Na het ongeluk ging een wit busje ervandoor. Na een grote zoekactie werd het busje teruggevonden en is de bestuurder aangehouden. Het gaat om een 34-jarige man uit Heerlen. Hij heeft zichzelf gemeld bij de politie en is in Amsterdam aangehouden. Het busje liet hij in Heerlen achter.
Roemer is waarnemend burgemeester van Heerlen, ter vervanging van burgemeester Ralf Krewinkel die met ziekteverlof is.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!