Duizenden sms'jes verstuurd in zaak bedreiging burgemeester

© Istock/1Limburg
De recherche heeft duizenden sms'jes gestuurd in de hoop tips te krijgen over de bedreiging van de burgemeester Wil Houben van Voerendaal.
In totaal hebben 4.500 mensen die in de omgeving van de plaats delict waren woensdag een sms'je gekregen met een oproep om eventueel informatie te delen.

Informatie delen

Agenten deden eerder al technisch en buurtonderzoek. Ook zijn getuigen via social media opgeroepen. Dat heeft nog niet geleid tot een aanhouding.

Telefoonnummers opvragen

De politie heeft toestemming gekregen van het Openbaar Ministerie om bij de telecomproviders de 06-nummers op te vragen van mensen die rond het tijdstip van de bedreiging in Klimmen of omgeving hebben gebeld.

Wapen

Burgervader Houben werd op 26 februari rond 9:30 uur op de Retersbekerweg staande gehouden door de man met een bivakmuts. Toen hij merkte dat de gemaskerde man een wapen trok, is hij snel weggereden.
Van de gemaskerde man ontbreekt nog elk spoort.

Volkswagen Golf

Vermoedelijk heeft de verdachte - in een donkerkleurige Volkswagen van het type Golf 4 - enige tijd in de omgeving gestaan.

Reeks incidenten

De bedreiging is een nieuwe episode in een reeks aan incidenten in Voerendaal. Eerder ging bijvoorbeeld de auto van wethouder Patrick Leunissen in vlammen op; de brand was aangestoken. Ook blies Houben een geplande borrel af, omdat de situatie rondom het gemeentebestuur op dat moment niet veilig zou zijn.
Naar aanleiding daarvan kreeg Houben 24 uur per dag beveiliging. Deze beveiliging werd later verder geïntensiveerd.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!