Ook D66 wil goede beveiliging van spoor IJzeren Rijn

© Istock
D66 in de Tweede Kamer vindt dat het tracé van de IJzeren Rijn tussen Budel, Weert en het Belgisch-Limburgse Hamont fatsoenlijk beveiligd moet worden, nu er weer goederentreinen over gaan rijden.
Daarbij gaat het met name om onbewaakte spoorwegovergangen.

Veiligheidseisen
In schriftelijke vragen wil D66-kamerlid Rob Jetten dan ook van partijgenoot-staatssecretaris Stientje van Veldhoven weten hoe zij ervoor gaat zorgen dat aan de veiligheidseisen op het tracé wordt voldaan.

Vergunning
Vanaf deze maand gaan er wekelijks goederentreinen rijden op het baanvak. ProRail heeft een goederenvervoerder een vergunning verleend voor maximaal tien treinen per week. De spoorbeheerder verwacht dat het in de praktijk wekelijks om een tot twee treinen gaat. Eerder deze week pleitte ook CDA-gedeputeerde Hubert Mackus al voor voldoende beveiliging van het tracé.

Elektrificatie
D66-kamerlid Rob Jetten vraagt de staatssecretaris ook naar de planning voor de elektrificatie van de spoorlijn tussen Weert, Budel en Hamont. Dat moet personenvervoer mogelijk maken en een rechtstreekse verbinding van Weert naar Antwerpen. In het regeerakkoord is afgesproken dat die elektrificatie er moet komen.