Kleurrijke gevel voor nieuw Holland Casino in Venlo

© MVSA Architects
Het nieuwe Holland Casino in Venlo krijgt een interactieve gevel die van kleur kan veranderen.
MVSA Architects heeft de strijd tussen een aantal architecten gewonnen voor het ontwerp van het nieuwe gokpaleis in Venlo.

Tapijthal

Het casino zit nu nog in een voormalige tapijthal langs de A67. Het nieuwe pand komt op een nieuwbouwlocatie verderop langs de snelweg te liggen. In 2019 moet het klaar zijn.
© MVSA Architects

Meer bezoekers

De nieuwe locatie wordt ongeveer twintig procent hoger dan het huidige gebouw. Het aantal gokkers moet groeien van 350.000 bezoekers per jaar naar een half miljoen bezoekers.

Bloem

Het nieuwe gebouw krijgt de vorm van een bloem, zo blijkt uit het ontwerp. In het donker verandert de gevel van kleur. Bij de bouw van het gebouw wordt ook rekening gehouden met duurzaamheid.