Scholen in Roermond waarschuwen ouders voor Secret-app

© iStock
De schooldirecties van BC Broekhin en het Lyceum Schöndeln in Roermond hebben ouders en leerlingen gewaarschuwd voor de Secret-app.
Via deze app, die 'hot' is onder jongeren, wordt anoniem gescholden, gepest, beledigd en gedreigd. Volgens Rob Menting, directeur van Lyceum Schöndeln, zijn de uitingen op Secret zó erg, dat leerlingen van zijn school bij mentoren aan de bel hebben getrokken.

Alles anoniem
"Het is echt verschrikkelijk wat er via die app geroepen wordt. Omdat alles anoniem is, weten we niet zeker of leerlingen van onze school berichten via deze app verspreiden. Toch hebben we, na overleg met de politie, besloten om ouders te laten weten dat Secret bestaat", zegt Menting.

Hot
Een woordvoerder van de politie Limburg stelt dat Secret 'hot' is. "Geldt ook voor Wickr, een soortgelijke anonieme berichtenservice waar jongeren gek op zijn. Er wordt volop gewaarschuwd voor die apps." De politie kan echter weinig voor scholen doen als leerlingen elkaar anoniem bestoken met onfrisse berichten.
💬 WhatsApp ons!
Heb jij een tip of opmerking voor de redactie? Stuur ons een bericht via whatsapp of stuur een mail naar redactie@1limburg.nl!